Hej,

Detta är mitt försök att sprida karl den 12'es bibel. 

 

Jag själv läser King James Bible men upptäckte när jag försökte sprida Guds ord att en hel del svenskar inte kan engelska och därför vill jag att det ska finnas ett svenskt alternativ till Guds ord. 

De moderna biblar som har kommit efter 1880, däribland 1917 bibeln, Folkbibeln, bibel 2000, reformationsbibeln, Bibelkommisionens etc är gjorda på fil grundtext. De är alltså inte Guds ord. Vissa tror att reformationsbibeln är Guds ord för det finns påstående på internet om att den är baserad på king james bible men det är inte sant. Den är baserad på New King james bible och nkjv är även den gjord delvis på fel grundtext. Den grundtext som använts för dessa moderna biblar är Codex Vaticanus och Codex Siniticus för nya testamentet medan det för de äldre biblarna publicerade före 1880 är Textus Receptus som det ska vara. Även gamla testamentet tror jag kan innehålla fel grundtext. 

Hur som helst så rekommenderar jag följande tre svenska biblar: Gustav Vasas Bibel, Gustav Adolfs Bibel och Karl den 12's Bibel. Dessa tre biblar finns inte att köpa i affärerna, tyvärr idag. Antika exemplar är dyra och svåra att läsa. Dessutom så används ofta gotiskt teckensnitt istället för våra moderna teckensnitt, vilket gör dem svåra att läsa. Det går dock med lite träning att läsa gotisk teckensnitt. 

På internet så finns det texter. Se menyn till höger för att hitta.